Akolut

 


 Navnet Akolut har vi taget fra Jean Auels bøger "Jordens Børn", hvori det betyder, en der under oplæring i Den Store Moders tjeneste. Det vil sige enten som gruppens åndelige leder, eller som helbreder, eller begge dele. Vi er ikke åndelige ledere, eller helbredere, men vi vil gerne lære at helbrede, og vi kan altid blive bedre og lære mere. Derfor fandt vi, at det var et passende navn for vores lille gruppe, med fælles udspring i det shamanistiske, da det samtidigt implicerer, at vi ikke er færdiguddannede. Tværtimod, skal vi lærer lære hele livet; men tiden nærmer sig, hvor vi går skridtet videre og tager klienter.

Dette er en lille lukket gruppe, på kun 2 medlemmer nemlig Allan og Ib.
Den er lukket, ikke for at vi ikke vil arbejde sammen med andre, men kommer der bare en mere med i gruppen, forsvinder den fleksibilitet, vi i dag sætter meget højt. Vi er til gengæld med i flere grupper.

Vi arbejder meget med ritualer, og fremstilling af redskaber. Vores samarbejde begyndte i forbindelse med vores hjemmeopgave i forbindelse med et 5-ugers under FSS efteråret 2002. Vi havde begge valgt at lave hver sin form for en healings stav. Vi fandt ud af, at vi arbejdede godt sammen, og havde de samme syn, ikke på alt; men på mange ting. Vi valgte derfor at fortsætte med at mødes mindst en gang om ugen.

Vi har begge lyst til, at deltage/lave en række ritualer. I starten af januar blev vi enige om at lave et forårsjævndøgnsritual. Vi ville gerne dele det med andre, men ville, uanset om andre ville, afholde det. Det blev første gang vi stod for det hele i en trommegruppe. Efter et massivt forarbejde, med op til flere rejser om ugen på arrangementet, følte vi både at det var en succes og et antiklimaks.

Vi forsøger at tage på en udflugt hver anden måned, et eller andet sted hen i landet. Den første udflugt gik til "fjermanden" ved Mariager, og derefter til Læderiet i Århus. Vi har siden væet på udflugt til Draved Skov, Ravstedhus, Løgumkloster Klosterkirke, Randbøl Hede, Poskær Stenhus, Mols Bjerge, Vesterhavet og et sted som vi kender som De 4 Cirkler. Nogle af stederne har vi besøgt flere gange. Læs mere under De4 og under Aktiviteter.

Vi har lavet vores egne rasler, og trommer. Både almindelige trommer; men også en enkelt Ocean Drum. Vi arbejder med alle elementer i fremstilling af trommer, lige fra det rå skind til de færdige trommer.

I efteråret 2003 har vi brugt en del tid på runer og binderuner, og øverst på siden ses et eksempel på, hvordan en binderune for Akolut kan se ud.

 

Litteratur:

Bøger, pjecer, foredrag, tv udesendelser med meget mere, kan væer enormt inspirerende; men det erstatter _aldrig_ praktisk arbejde med tingene, det vil sige at vi skal rejse, rejse og atter rejse for at opbygge erfaring. Til gengæld kan det minde os om, at for andre ser verden anderledes ud, end som vi ser den.

Alberto Villoldo  
Bear Heart Vinden er min moder
Carlos Castaneda  
Carlos Castaneda  
Carlos Castaneda  
Carlos Castaneda  
Frank Jensen Magiske Runer
Freaya Aswynn Northern Mystics & Magick
Hyemeyohsts Storm Seven Arrows
Kenneth Meadows Lær at forstå og praktisere Shamanisme
Leo Rutherford Shamanisme
Michael Harner Shamanens vej
Mircea Eliade  
   
Sandra Ingerman Soul Retrieval
Sandra Ingerman Welcome home
Simon Lilly A practical guide to runes
   
   
   
   
Serge Kahili King By-Shaman